Kirjat

Miinan ja Manun lastenkirjoissa hauskuus ja opettavaisuus yhdistyvät!

Miina ja Manu -kirjojen aiheet vaihtelevat arkipäivän puuhista jännittäviin matkoihin. Lasten on helppo samaistua tilanteisiin, joita he itse kohtaavat: lääkärikäynnistä, uimaan opettelusta ja päiväkotiin menosta tulee tuttujen kissahahmojen seurassa hauskaa eikä niitä enää tarvitsekaan jännittää. Vauhdikkaissa seikkailutarinoissa on huumoria sekä turvallinen ja onnellinen loppu. Tarinoiden lempeä opetus on, että ystävien avulla pärjätään hankalissakin tilanteissa.

Kirjat

Miinan ja Manun juhla-aapinen

Muhkean kokoinen juhla-aapinen kokoaa yhteen kaikki neljä Miinan ja Manun aapista: Aapinen, Liikenneaapinen, Laskentoaapinen ja Eläinaapinen. Ihanat kissasisarukset opastavat pieniä lukijoitaan kirjainten, lukujen, liikennesääntöjen sekä eläinten maailmaan. Kokoelma huokuu nostalgiaa, eikä ihme, sillä Aapinen ja Liikenneaapinen olivat koko rakastetun kirjasarjan ensimmäiset osat.

Osta kirja

Miina ja Manu maalla

Koe Miinan ja Manun seikkailut maaseudulla yksiin kansiin kootuissa neljässä iloisessa kirjassa! Maatilalla kissasisarukset osallistuvat tilan touhuihin kesän aikana ja vanhan ajan markkinoilla he tutustuvat perinteisiin työmenetelmiin, kuten tervanpolttoon. Kotiaskareita-kirja tarjoaa hauskuutta kotitöistä, ja ”Onkimatka” vie heidät vesille Erakko-Hermannin seurassa.

Osta kirja

Miina ja Manu päiväkodissa

Miina ja Manu pääsevät tutustumaan Sipriina-serkkunsa mukana päiväkotiin. Päivän ohjelmassa on luontoretki sekä riemukkaita leikkejä ulkona ja sisällä. Kun muut nukkuvat päiväunia, Manua ei väsytä. Iltapäivällä Sulo-eno tulee hakemaan lapsia kotiin, mutta Manua ei näy mailla eikä halmeilla. Mihin ihmeeseen hän on joutunut?

Miina ja Manu päiväkodissa on sarjan 27. kirja ja se ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1993.

Osta kirja

Miina ja Manu eläinpuistossa

Tule mukaan Miinan, Manun ja Sulo-enon seikkailulle eläinpuiston ihmeelliseen maailmaan! Ystävämme kohtaavat monenlaisia Suomen luontoon kuuluvia eläimiä jäniksistä ja peuroista kotkiin ja karhuihin asti. Tapaavatpa he siellä erään vanhan ystävänsäkin! Päivä tarjoaa opettavaisia ja hauskoja hetkiä, eikä kommelluksiltakaan vältytä.

Miina ja Manu eläinpuistossa on sarjan 37. kirja ja se ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1998.

Osta kirja

Äänikirjat

Miinan ja Manun luontoretki

Manu haaveilee mustikkapiirakasta, joten kissasisarukset suuntaavat metsään marjastamaan. Kuten arvata saattaa, kesäinen retki muuttuu kunnon seikkailuksi, jonka käänteissä he tapaavat monta ystävää. Lapset kiipeävät huiman korkealle puuhun Olli Oravan majaan ja laskeutuvat maan uumeniin maistelemaan munkkeja Matti Mäyrän kodikkaaseen pesäkoloon.

Luontoretki on Miina ja Manu -sarjan kolmas kirja ja ilmestynyt alun perin vuonna 1984.

Osta kirja

Miinan ja Manun kotiaskareita

Liity Miinan ja Manun seuraan ja huomaa, että arkiaskareissakin piilee oma hauskuutensa! Lapset tarttuvat reippaasti toimeen olipa kyseessä haravoiminen, lumityöt tai talon maalaus. Välillä sattuu kommelluksiakin. Mutta odotapas vain, kuinka Manun kekseliäisyys pääsee valloilleen lattianpesussa ja pipareita leipoessa!

Kotiaskareita on Miina ja Manu -sarjan seitsemäs kirja ja ilmestynyt alun perin vuonna 1986.

Osta kirja

Miina ja Manu lääkärissä

Joskus lääkärissä käyminen voi jännittää. Miina ja Manu kuitenkin oppivat, että huoleen ei ole syytä. Kun Miina herää kurkku kipeänä ja Manu kaatuu pyörällä ja satuttaa kätensä, Sulo-eno järjestää heidät tohtori Otso Mesimäen hoitoon. Lapsille selviää, että ei tarvitse pelätä – kaikki kääntyy kyllä parhain päin.

Lääkärissä on Miina ja Manu -sarjan yhdeksäs kirja ja ilmestynyt alun perin vuonna 1987. Lasten arkielämää lähellä olevan aiheensa ansiosta se on yksi sarjan suosituimmista kirjoista.

Osta kirja

Miina ja Manu sadun maailmoissa

Miina ja Manu huomaavat, että mikään ei ole sateisena päivänä mukavampaa kuin uppoutua kirjojen maailmaan. Satukirjojen ja puuhakirjojen parissa mielikuvitus lähtee lentoon ja aika kuluu kuin huomaamatta. Kirjoista oppii myös tärkeitä taitoja, kuten kissat saavat yllättäen huomata.

Sadun maailmoissa on Miina ja Manu -sarjan 11. kirja ja ilmestyi alun perin vuonna 1987.

Osta kirja

Miinan ja Manun seikkailu Lapissa

Lapset pääsevät Sulo-enon kanssa Lappiin hiihtämään. Hiihtoretken ja mäenlaskun tiimellyksessä sattuu kuitenkin kurja käänne, kun Manu katoaa lumimyrskyyn. Mutta eipä hätää – tunturien nopein taivaltaja, oppaiden opas ja kullankaivajien kuningas Jänkä-Joonas rientää apuun!

Seikkailu Lapissa on Miina ja Manu -sarjan 16. kirja ja ilmestynyt alun perin vuonna 1989.

Osta kirja

Miina ja Manu: Myllyn tarina

Miina ja Manu saavat yllättäen vieraan Lapista, kun Jänkä-Joonas tupsahtaa heidän pihaansa polkupyörällä. Lapset lähtevät innokkaasti esittelemään vieraalleen maisemia. Kuinka ollakaan, he joutuvat huimaan seikkailuun, joka johdattaa heidät hiidenkirnujen ja koskenlaskun jälkeen Hiirikosken myllylle. Kaikkien yllätykseksi Heikki Hiiri löytää sieltä sukulaisensa myllyhiiri Malakiaksen.

Myllyn tarina on Miina ja Manu -sarjan 17. kirja ja ilmestynyt alun perin vuonna 1990.

Osta kirja

Miina ja Manu taitolentäjinä

Miina ja Manu pääsevät tutustumaan lentokenttään avoimien ovien päivänä. Taitolentäjä Jukka Repo esittelee heille taitolentokonettaan, ja Manu haluaa tutustua siihen ohjaamoa myöten. Huiman lentoseikkailun päätteeksi paljastuu, että Manun mielikuvitus oli taas kerran lähtenyt laukkaamaan omia teitään.

Taitolentäjinä on Miina ja Manu -sarjan 18. kirja ja ilmestynyt alun perin vuonna 1991.

Osta kirja

Miina ja Manu uimakoulussa

Kun Manu putoaa onkireissullaan päistikkaa veteen, hän oivaltaa, kuinka tärkeää on oppia kunnolla uimaan. Yhdessä Olli Oravan kanssa hän päättää heti mennä mukaan Sanni Saukon uimakouluun, jossa Miina, Heikki Hiiri ja Matti Mäyrä heitä jo odottavatkin. Siellä lapset totuttelevat veteen hauskojen vesileikkien avulla ja oppivat samalla uimataidon alkeet aivan kuin huomaamatta.

Uimakoulussa on Miina ja Manu -sarjan 19. kirja ja ilmestynyt alun perin vuonna 1991.

Osta kirja

Miina ja Manu lohikäärmeen luolassa

Manu nukahtaa onkiretkellä ja alkaa uneksia Afrikan matkasta. Marakatin perässä liaanien varassa seikkaillessaan lapset eksyvät viidakkoon, mutta tapaavat sitten ystävällisen lohikäärmeen Leonardin, joka osaa puhaltaa tulta! Hän kertoo perheensä vaiheista lohikäärmevaltakunnan kuninkaina ja esittelee lapsille kotiluolaansa, jonka uumenissa hän on asunut jo satatuhatta vuotta.

Lohikäärmeen luolassa on Miina ja Manu -sarjan 20. kirja ja ilmestynyt alun perin vuonna 1991.

Osta kirja

Miinan ja Manun jouluaatto

Miinan ja Manun lämminhenkinen joulutarina täynnä suomalaisia perinteitä. Lapset viettävät Sulo-enon kanssa puuhakkaan aattopäivän, johon mahtuu myös jännittäviä vaiheita kuusenhakumatkalla. Kun ilta hämärtyy joulukuusen koristelun, saunan ja jouluaterian jälkeen, he saavat yllättäen vieraan… osaatko arvata, kenet?

Jouluaatto on Miina ja Manu -sarjan 21. kirja ja ilmestynyt alun perin vuonna 1991.

Osta kirja

Miina ja Manu hammaslääkärissä

Sulo-eno vie Miinan ja Manun hammastarkastukseen. Siellä on hieno ylös ja alas liikkuva tuoli, jossa Miina paistattelee aurinkolasien kanssa päivää kuin hiekkarannalla. Hammaslääkäri antaa lapsille ohjeita hampaiden hyvään hoitoon. Kotimatkalla he vielä miettivät, miten krokotiilit ja norsut mahtavat puhdistaa hampaansa.

Hammaslääkärissä on Miina ja Manu -sarjan 23. kirja ja ilmestynyt alun perin vuonna 1992.

Osta kirja

Miinan ja Manun riimejä ja loruja

Runomuotoisessa kesätarinassa kissasisarukset viettävät aurinkoista päivää luonnossa, järven rannassa ja kotipihalla, eikä pieni sadekaan haittaa – silloinhan voi järjestää riemukkaat kesäjuhlat lehtimajassa koko ystäväpiirille!

Riimejä ja loruja on Miina ja Manu -sarjan 24. kirja ja ilmestynyt alun perin vuonna 1992.

Osta kirja

Miina ja Manu villisikojen valtakunnassa

Miinan, Manun ja Sulo-enon sieniretki keskeytyy metsästä kuuluvaan rytinään. Seuraavaksi kuuluu röhkinää, ja sitten jo pensaasta paljastuukin oikea villisika! Se on loukannut jalkansa, ja ystävysten kyydissä se pääsee Possulan villisikatarhaan hoitoon. Kissat tutustuvat siellä villisikojen hauskoihin touhuihin. Talven tultua he saavat kotiinsa yllätysvieraan – arvaatko kenet?

Villisikojen valtakunnassa on Miina ja Manu -sarjan 26. kirja ja ilmestyi alun perin vuonna 1992.

Osta kirja

Miina ja Manu päiväkodissa

Miina ja Manu pääsevät tutustumaan Sipriina-serkkunsa mukana päiväkotiin. Päivän ohjelmassa on luontoretki sekä riemukkaita leikkejä ulkona ja sisällä. Kun muut nukkuvat päiväunia, Manua ei väsytä. Iltapäivällä Sulo-eno tulee hakemaan lapsia kotiin, mutta Manua ei näy mailla eikä halmeilla. Mihin ihmeeseen hän on joutunut?

Miina ja Manu päiväkodissa on sarjan 27. kirja ja se ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1993.

Osta kirja